Dienstag, 22. Januar 2008

Nyhetslänkar

Nattens händelser i Göteborg är en stor nyhet även här nere i Wien. Nu är det inte riktigt ett ämne för min blogg, men en intressant sak hittade jag i rapporteringen. På ORFs nyhetssida finns en länk till GT för vidare läsning med bara en liten not om att GT är på svenska.

Hur ofta länkar svenska webtidningar till andra artiklar på ämnet som inte är skrivna på egna språket eller engelska?

LG
Anders

2 Kommentare:

Anonym hat gesagt…

Hur ofta länkar svensk media till utländska medier alls? Det är ju inte så att man länkar till en annan tidningsartikel ens inom landet, man nöjer sig med att "DN skriver" eller något liknande; man länkar inte till artikeln.

Jag vet inte om det beror på rädsla för att folk skall surfa vidare och överge den egna tidningen för konkurrenten, eller om det är teknikfientlighet/okunnighet eller om det rör sig om att man använder samma publiceringsverktyg för både webben och tryck och dessa klarar inte av att hantera länkar.

Men det kan vara så att Wienarna förväntas vara intelligenta nog, till skillnad ifrån de svenska läsarna, att inse att en artikel skriven av en svensk tidning är nog på svenska? Eller är de så välutbildade att många av dem förstår svenska!? (Knappast, men det vore en intressant tanke.)

Martin hat gesagt…

Det är förvisso enbart en länk till GP's förstasida, ingen djuplänk. Bättre än så tycker jag de borde kunna.