Mittwoch, 30. Januar 2008

Läser i Aftonbladet och just nu pågår ett skottdrama i Sollefteå. När man läser nyhetsrapporteringen från Sverige märker man hur mycket grovt våld det förekommer hemma i Sverige, framförallt i Göteborg med alla sina gäng.

Jag kan bara komma ihåg två större våldsbrott som rapporterats om i tidningarna här nere sedan jag flyttade ner hit till Wien i somras;

Först var det Wiens egen kanibal som åt upp sin inneboende. Tidningarna tvekade inte en sekund att publicera bilder på både kanibalen och offret. Sedan följdes det upp med artiklar om hur psykvården skrivit ut honom trots att de inte borde gjort det.

Det andra var när en man gick omkring på Reumannsplatz tunnelbanestation och puttade ner folk på spåret. Som tur var hann de nödstoppa alla tåg så den enda fysiska skadan blev ett benbrott.

Antingen så är det väldigt mycket lugnare här nere, eller också rapporterar tidningarna på ett helt annat sätt. Jag tror iofs inte att tidningarna sklulle tveka att skriva om skottlossningar och annat, så det är nog helt enkelt lugnare.

LG
Anders

Keine Kommentare: