Donnerstag, 13. Dezember 2007

Fotboll

I sommar kommer fotbolls-EM spelas i Schweiz och Österrike, som arrangörer slapp Österrike kvalet. Förra veckan lottades grupperna till EM och då bröt tidningskriget ut mellan Österrike och Tyskland eftersom de hamnade i samma grupp.

Tyska tidningar har utsett Österrike till EM-historiens sämsta lag, arenorna är för små och alla Tysklands matcher borde spelas i Munchen istället. De Österrikiska tidningarna svarade med att publicera diverse mindre genomtänkta eller kloka citat från tyska spelare. Det hela verkar ha slutat med att Kalgenfurts borgmästare, Klagenfurt är en av de orter som Tyskland ska spela i och har utmålats som en dålig värdstad, skrev ett protestbrev till de tyska tidningarna.

Men Österrikarna själva är inte helt övertygade om att Österrike är så bra, igår kunde man läsa i GP att det startas namninsamling för att Österrike ska dra sig ur turneringen för att inte dra skam över landet. Medan det här bråket pågått har Österrike tagit ytterligare ett kliv nedåt i världsrankingen, från 88:e till 91:a plats, och har nu sin sämsta ranking nånsin.

LG
Anders

Keine Kommentare: